Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ποια είναι η mj???




Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μάθετε ποια είναι η mj...

Η Mary Jane Watson, που συχνά τη φωνάζουν mj, είναι ένας χαρακτήρας κόμικς, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς της Marvel και αργότερα σε πολλά άλλα κόμικς και ταινίες σχετικά με τον Spider-Man. Η mj παρουσιάζεται ως η καλύτερη φίλη, το ερωτικό ενδιαφέρον και πολύ αργότερα ως η γυναίκα του Peter Parker, το alter ego του Spider-Man. Δημιουργήθηκε από το συγγραφέα Stan Lee και τον σκιτσογράφο John Romita, Sr.. Κατόπιν μεμονωμένων εμφανίσεων και αναφορών στο άτομό της, η πρώτη της ολοκληρωμένη εμφάνιση γίνεται στο κόμικ “The Amazing Spider-Man” #42 (Νοέμβριος 1966).
Απεικονίζεται ως μια εξαιρετικά όμορφη, πρασινομάτα και κοκκινομάλλα κοπέλα. Αποτελεί το ερωτικό ενδιαφέρον του Peter Parker, αν και αρχικώς συναγωνίστηκε με άλλες για την αγάπη του, κυρίως με την Gwen Stacy και την “Black Cat”.

Σήμερα, η Mary Jane θεωρείται ένα σημαντικό κομμάτι του κόμικ Spider-Man και εμφανίζεται στις περισσότερες προσαρμογές του χαρακτήρα. Έχει γίνει ακόμα ο βασικός χαρακτήρας σε μερικά κόμικς και νουβέλες με στόχο της νεαρές αναγνώστριες. Μια αξιοσημείωτη σκιαγράφηση της mj, έγινε από την Kirsten Dunst, που υποδύθηκε τον συγκεκριμένο ρόλο στις κινηματογραφικές ταινίες του Spider-Man.
Στα πρώτα τεύχη του “The Amazing Spider-Man” ο Peter αποφεύγει τις προσπάθειες της θείας του May να του κάνει κατάσταση “με το όμορφο κορίτσι Watson της διπλανής πόρτας”, το οποίο δεν έχει γνωρίσει ακόμα και υποθέτει ότι δεν θα είναι του τύπου του, αφού αρέσει στην θεία του. Η Mary Jane κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο τεύχος “The Amazing Spider-Man” (Vol. 1) #25 (Ιούνιος 1965). Όμως, σε αυτό το τεύχος το πρόσωπό της δεν φαίνεται ευκρινώς. Τελικώς το πρόσωπό της φαίνεται ολοκληρωμένα στο τεύχος “The Amazing Spider-Man” (Vol. 1) #42 (Νοέμβριος 1966). Σ' αυτό το τεύχος, ο Peter γνωρίζει επιτέλους την mj και μένει έκπληκτος από την ομορφιά της, όταν λέει την πλέον διάσημη ατάκα της: "Face it, Tiger... Υou just hit the jackpot!"



Παρά τις αμοιβαίες αμφιβολίες τους ότι παντρεύονται πολύ νωρίς, την έγνοια του Peter για την ασφάλεια της mj και την απροθυμία της Mary Jane να εγκαταλείψει τον ελεύθερο και ανέμελο τρόπο ζωής της, τελικά παντρεύονται στο τεύχος “the Amazing Spider-Man” (Vol. 1) Annual#21 (1987). Η mj προσθέτει το επίθετο του Peter στο δικό της κι έτσι ονομάζεται πλέον Mary Jane Watson-Parker.

Πλέον, όμως, ο Peter και η mj δεν είναι ζευγάρι... :-(

Στην ιστορία του κόμικ “One More Day” (ένα κόμικ του Φθινοπώρου 2007 με 4 μέρη που συνδέει τα τρία βασικά ταυτοχρόνως εκδιδόμενα από την Marvel κόμικς σχετικά με τον Spider-Man, αρχίζοντας στο “The Amazing Spider-Man”#544, συνεχίζει στο “Friendly Neighborhood Spider-Man”#24 και στο “The Sensational Spider-Man” (vol. 2)#41, και καταλήγει πάλι στο “The Amazing Spider-Man” #545. ) ο Peter πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί την προσφορά του Mephisto να σώσει την θεία May με αντάλλαγμα να σβήσει τη αναμνήσεις του Peter και της mj όσον αφορά το κομμάτι της ζωής τους μαζί ως παντρεμένο ζευγάρι. Ο Peter και η mj δέχτηκαν με απροθυμία την προσφορά του δαίμονα με την mj να λέει "the answer is yes!". Η mj υποχρέωσε τον Mephisto να υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει την μυστική ταυτότητα του Spider-Man και επιπλέον του ζήτησε να επαναφέρει τη ζωή του έτσι όπως ήταν και να του δώσει μια ευκαιρία στην ευτυχία. Η συμφωνία έκλεισε και καθώς έφευγε ο Peter η mj ψιθύρισε.... "face it, tiger...you just hit the jackpot."...
Στη συνέχεια του “the Amazing Spider-Man” μέχρι στιγμής, οι δύο ήρωες συνεχίζουν ξεχωριστά της ζωές τους, λες και δεν παντρεύτηκαν ποτέ...αλλά αντίθετα στο παρελθόν είχαν για πολλά χρόνια σοβαρή σχέση....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου