ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. βούτυρο
500 γρ. μέλι
250 γρ. ζάχαρη
3 κουταλάκια κανελογαρύφαλλο
15 γρ. κακάο
1200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
4 ασπράδια αυγού
400 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη, το κανελογαρύφαλλο και το κακάο σε μια κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα. Αφήνουμε να κρυώσει, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και ζυμώνουμε με το μίγμα του μελιού και με τα 2 αυγά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο. Ανοίγουμε χοντρό φύλλο με τη ζύμη και με τα διάφορα φορμάκια κόβουμε τις φιγούρες. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για 7.30' στους 150. Διακοσμούμε με το γλάσο και τη χρωματιστή τρούφα ή άλλα διακοσμητικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου