Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

δεύτερη γέννα - Θεόδωρος Γρηγοριάδης




"... Υπάρχω ακόμα. Η βρομιά και η μυρωδιά είναι ζωή, έλεγαν οι παλιοί. Κάτι μου συμβαίνει από καιρό, το ξέρω κι αυτό,ώρες ώρες μπερδεύω τον χρόνο και τον καιρό έξω από το σπίτι και μέσα στο σπίτι. Τον καιρό μέσα μου επίσης τον έχω λιγάκι χαμένο κι αυτόν. ..."


"Μια γυναίκα από την Καβάλα έρχεται για ένα τριήμερο στην Αθήνα, να ετοιμάσει τη γενέθλια γιορτή της φοιτήτριας κόρης της. Εγκλωβισμένη στο στοιχειωμένο διαμέρισμα και στην περίκλειστη ζωή της, καθώς της περιμένει, κατατρύχεται από θολές μνήμες και αβέβαιες σκέψεις. Έφτασε η στιγμή να λυτρωθεί από τους φόβους, να αποδειχτεί την αλήθεια ως μάνα, να ανασυντάξει το παρελθόν της ως γυναίκα.
Μια σύγχρονη ιστορία που εμπεριέχει τα βασικά στοιχεία της ζωής και της τέχνης: τη γέννηση, τον έρωτα και τον θάνατο. Μια εξομολογητική αφήγηση γεμάτη εμμονές: η βόρεια χώρα, οι εσωτερικές μεταναστεύσεις, οι άγρυπνες νύχτες, τα άδεια λιμάνια της ψυχής, η απουσία όσων αγαπήσαμε."

Η συγκεκριμένη νουβέλα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας 2009 ως θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Φιλαρέτη Κομνηνού. Την είδα την παρουσίαση και μου άρεσε πάρα πολύ, ενθουσιάστηκα θα έλεγα, με την Φιλαρέτη Κομνηνού να δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία.
Κατόπιν τούτου αγόρασα και τη νουβέλα από τις εκδόσεις "ΠΑΤΑΚΗΣ" και σας την συστήνω ανεπιφύλακτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου