Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ω ναι...Συγχαρητήρια!!!Πάλι τα ήπιες χθες το βράδυ!!!

Οι πρώτες ηλιαχτίδες διεισδύουν στο δωμάτιό σου...Ανοίγεις το ένα μάτι...Προσπαθείς να ανοίξεις και το δεύτερο(ναι,ναι...έχεις δύο μάτια!). Ρίχνεις μια ματιά γύρω σου...Όλα γνώριμα, όλα οικεία....Βρίσκεσαι στο δωματιάκι σου...Και κάνεις, λοιπόν, την τραγική κίνηση να σηκωθείς από το κρεβάτι...Κι αρχίζεις σιγά - σιγά να συνειδητοποιείς... Το κεφάλι σου πονάει οικτρά, λες και το χτυπούσες όλο το βράδυ στον τοίχο... Το στομάχι σου βγάζει περίεργους ήχους, λες και είναι πλυντήριο (στο ξέβγαλμα)... Η γλώσσα σου είναι σα γυαλόχαρτο...Σιγά - σιγά αρχίζεις να θυμάσαι...Ω ναι...Πάλι τα ήπιες χθες...Ω ναι...
Και τώρα??? Τι μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από αυτήν την οδυνηρή κατάσταση? Ποιο είναι το τέλειο φάρμακο για το hangover??? Σας έχω νέο!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ HANGOVER!!! Χα!Σας την έσκασα ε? Θες να κάνεις κάτι χρήσιμο? Ακύρωσε δουλειές και όλα και πέσε ξανά για ύπνο να στανιάρεις! Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται διάφορα γιατροσόφια κατά καιρούς για την επίλυση του επίμαχου προβλήματος, όμως, όπως και οι ίδιοι θα έχετε διαπιστώσει, τα περισσότερα είναι ανώφελα μέχρι και εξωπραγματικά! (π.χ. δοκίμασε να πιεις ελληνικό καφέ και θα δούμε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάψεις τη γλώσσα σου, αφού εκείνη την ώρα δε νιώθεις!!!)


Παρ' αυτά (και για να έχει και κάποιο νήμα το συγκεκριμένο post...) θα σας παραθέσω μερικές απλές και εγγυημένες συμβουλές, που θα σας κάνουν απλώς να αισθανθείτε λίγο καλύτερα...Να αισθανθείτε και πάλι άνθρωποι, βρε αδερφέ!!!


Πάρτε χαρτί και μολύβι...Αρχίζουμε...




- ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...


ΠΟΤΕ δεν βγαίνουμε με άδειο στομάχι! Παλιό και δοκιμασμένο! Φάε κάτι πριν βγεις! Δε θα πάθεις τίποτα...Ίσα - ίσα... Έτσι το στομάχι σου θα έχει μια καλή βοήθεια στην απορρόφηση του αλκοόλ. Ακόμα κι ένα ποτήρι γάλα την κάνει τη δουλειά του...
Άλλοι πάλι λένε πιες μια κουταλιά λάδι...Όχι πιες την εσύ ρε μάγκα...Τι να σας πω...Εγώ δε θα το συνιστούσα...Μόνο αηδία θα μπορούσε να μου φέρει...Εσείς τώρα πάλι, άμα θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε...Να μου πείτε κι εμένα, αν έχει αποτέλεσμα...


- BARMAN...ΑΛΛΟ ΕΝΑ!!!...


Ωραία...Έχεις πλέον βγει. Έχεις αράξει στο μπαρ με την παρέα σου κι αρχίζει η...οινοποσία!



  • Γενικά είναι καλό να έχει κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο ποτό. Έχει διαπιστωθεί ότι ο οργανισμός αποκτάει κάποιου είδους ανοχή και αντοχή στην κατανάλωση του ίδιου ποτού.
  • Ανυπέρβλητος κανόνας: Δεν ανακατεύουμε τα ποτά! - γιατί μετά ανακατεύεται ΚΑΙ το στομάχι...
  • Καλό θα είναι να αποφύγετε τα σφηνάκια...Αν πάλι δεν μπορείτε να το αποφύγετε πίνετε το ίδιο σφηνάκι. Αποφύγετε τις αλχημείες του μπάρμαν (ξέρεις τώρα...Βάζω ό, τι έχει περισσέψει, ό, τι χρωματιστό βρω μπροστά μου και κουνάω το shaker κάνοντας και τσαλιμάκια για να εντυπωσιάσει τις γκόμενες...)
  • Δε χρειάζεται να πιείτε όλη την κάβα μέχρι να φύγετε από το μαγαζί! Με ρέγουλα και λάου λάου...
  • Φάτε και κάτι...Μην το πίνετε και ξεροσφύρι...Ένα σνακ, βρε παιδί μου...Προτιμήστε καλύτερα φρούτα ή λαχανικά (αγγούρι - καρότο) και όχι ξηροκάρπι. Οι ξηροί καρποί σε μεγάλες ποσότητες κάνουν το στομάχι μύλο ενώ τα «πράσινα» είναι πολύ πιο ασφαλή και αντιοξειδωτικά. 
  • Αποφύγετε τις επιδείξεις και τις κόντρες. "Εγώ αντέχω το ποτό, δεεες!", "Σιγά ρε! Εσύ δε φτουράς μπροστά μου, θα στο αποδείξω!"...κι άλλες τέτοιες σαχλαμάρες...
  • Πάρε και μια τζούρα φρέσκο αέρα! Ο οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται και οξυγόνο. Γι’ αυτό επιλέγουμε ανοιχτούς χώρους και με καλό εξαερισμό. Αν δούμε ό,τι τα πράγματα ζορίζουν απλώς βγαίνουμε λίγο έξω να πάρουμε αέρα. 
  • Τέλος, προσωπικά έχω να προτείνω τις ευεργετικές ιδιότητες της σούπας αυτές τις after ώρες. Πατσάς, Βραστό, Κοτόσουπα...ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός...Ηρεμούν το στομάχι θαυματουργά!
Και το βράδυ, λοιπόν, τελείωσε...Άντε νάνι τώρα...Άμα δε γυρίζει το ταβάνι, βέβαια...


- ΕΓΩΩΩ...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!


Κι ήρθε το πρωί...Πόσες φορές έχουμε ξυπνήσει το πρωί με βαρύ κεφάλι και στόμα σταχτοδοχείο και έχουμε κάνει δηλώσεις όπως "Εγώ δεν ξαναπίνω τόσο!Ποτέ ξανά!" 
Ιδού μερικά tips ακόμα για την the day after...

  • Προσοχή στην αφυδάτωση! Μην πλακωθείς όμως στα νερά! Θα επιβαρύνεις το στομάχι σου. Πιες ένα φυσικό χυμούλη...Και όχι καφέδες! Όχι μόνο επιτείνουν τον πονοκέφαλο και διεγείρουν το νευρικό σύστημα αλλά προκαλούν και διούρηση. Και σε κατάσταση αφυδάτωσης από αλκοόλ αυτό είναι ό,τι χειρότερο. 
  • Κάνε ένα ντουζάκι να ανανεωθείς λιγάκι...Αν, βέβαια μπορείς να σταθείς στα πόδια σου...
  • Άνοιξε και κανά παράθυρο! Να αεριστεί ο χώρος να φύγουν και οι αναθυμιάσεις! Η κλεισούρα είναι εξίσου επιβαρυντική με το ντουμάνι στα μαγαζιά. 
  • Φάε και ένα καλό πρωινό! Ενισχύουμε τον οργανισμό με βιταμίνες και ενέργεια. Τρώμε στερεά πράγματα πλούσια σε θερμίδες (όχι κοκορέτσια και αρνάκια), προτιμάμε μέλια, βούτυρα, τυριά και αλλαντικά. Βιταμίνες ή υποκατάστατα σ’ αυτή την περίπτωση βοηθούν αλλά πάντα προτιμάμε φυσικές πηγές βιταμινών, φρούτα κλπ. κλπ.
  • Τέλος, Ξεκουράσου και λίγο και απόφυγε τους πολλούς θορύβους!

- ALTERNATIVE MEDICINE...

  • Συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο...Με το που ανοίξετε το μάτι σας συνεχίστε να πίνετε! Πολλοί, άλλωστε υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε εντάξει το επόμενο πρωί, είναι να πιούμε το ίδιο ποτό με το προηγούμενο βράδυ…Τι να σας πω...Άμα θέλετε δοκιμάστε το!
  • Κι αν στην τελική δεν αντέχετε τον πόνο...τι να σας πω! Αυτοκτονήστε να ησυχάσετε μια και καλή!!!χαχαχα...


Και δεν ξεχνάμε: ΟΤΑΝ ΠΙΝΩ ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ


THE END...

Υ.Γ.  Κι όλες αυτές οι παραφιλολογιές γιατί μεσημεριάτικα??? Γιατί χθες βγήκα και ΤΑ ΗΠΙΑ ΠΑΛΙ!!! Απλούστατα! Φιλιά!

2 σχόλια:

  1. Κουταλιά Λάδι: Το λάδι "αλείφεται" σε όλο το στομάχι και λειτουργεί ως αδιάβροχο με αποτέλεσμα όταν πίνεις να μην καταλαβαίνεις τίποτα. Μέχρι το άλλο πρωί....
    (δεν το έχω δοκιμάσει)

    Για το επόμενο πρωι: Ένα ζεστό μπάνιο έτσι ώστε να προκληθεί ιδρώτας και να φύγουν οι τοξίνες. Ακόμα και γυμναστική βοηθάει (για όποιον το αντέχει). Και λίγο τσαγάκι - αφού περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά...

    Αυτά.. από την προσωπική μου εμπειρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Κώστα μου που συμβάλλεις κι εσύ σε αυτό το φλέγον ζήτημα... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή