Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πάστα Φλώρα...


Με έπιασαν οι νοικοκυροσύνες μου και είπα να κάνω κανά γλυκάκι... Για πρώτη φορά, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία παραπάνω, μια χαρά πιστεύω μου βγήκε η πάστα φλώρα μου... :)

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κροκοι
2 κουταλιές κονιάκ
1 βανίλια
3 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
400 - 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ για πρώτη φορά έβαλα βερίκοκο, αλλά θέλω να δοκιμάσω και με βύσσινο...)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίξτε έναν - έναν τους κρόκους, το κονιάκ και τη βανίλια. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι σε δύο δόσεις και ζυμώστε απαλά. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψάκι για τάρτες με διάμετρο 25 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάστε κορδόνια και στολίστε την. Ψήστε την για περίπου 35' στους 175 C, να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.
ENJOY!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου